Известие

Collapse
No announcement yet.

Свирене от спирачките

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз ще се натикам малко Не на място.Вчера извън градско спрях за 1 мин.И като паля..... не ми изгасна лампичката на АБС-а.От какво може да е?И така през целия път.Не съм пробвал дали има АБС щото возя и хора все пак.Отзад колана за средния пътник беше натикан под седалката, и спряхме да го изкараме.Точно след това светна лампата.Има ли някаква възможност докато сме вадили колан
    а да се е прекъснало някакво кабелче... към датчик... ? и представа си нямам.
    Last edited by DJ Vladic; d.m.y г., 13:47.
    Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Първоначално публикувано от DJ Vladic Покажи съобщение
      Аз ще се натикам малко Не на място.Вчера извън градско спрях за 1 мин.И като паля..... не ми изгасна лампичката на АБС-а.От какво може да е?И така през целия път.Не съм пробвал дали има АБС щото возя и хора все пак.Отзад колана за средния пътник беше натикан под седалката, и спряхме да го изкараме.Точно след това светна лампата.Има ли някаква възможност докато сме вадили колан
      а да се е прекъснало някакво кабелче... към датчик... ? и представа си нямам.
      да много е вероятно да си изключил някое от задните колела - кабелите с връзките им минават точно под задната седалка - черни сравнително дебели кабели с оранжеви куплунзи - погледни там дали не си изключил някой от тях или кабел да се е изскубнал!

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Пуф.. вчера на срещата със Суапър се хванахме махнахме седалката.Имаше кабелаци.. на пръв поглед нищо нямаше нередно..... даже и на втори поглед нямаше нередности.Разръчках жичките.. бурнах бушончетата/датчици.Едни бели дълги куплонгчета.И после като дадох на контакт си изгасна лампичката и всичко е '6' Благодаря все пак
        Alfa 155 1.8 TS 8V 129 hp '95 ....ех

Alfa 156 SW 2.4 M-Jet '04

Comment

Първоначално публикувано от DJ Vladic Покажи съобщение
          Пуф.. вчера на срещата със Суапър се хванахме махнахме седалката.Имаше кабелаци.. на пръв поглед нищо нямаше нередно..... даже и на втори поглед нямаше нередности.Разръчках жичките.. бурнах бушончетата/датчици.Едни бели дълги куплонгчета.И после като дадох на контакт си изгасна лампичката и всичко е '6' Благодаря все пак
          е значи някое от тия куплузи за колелата ти е бил проблема!

Даването на газ, води до пристрастяване!
          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Някой да знае къде се намира централното реле на АBS са?
            ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

То темата стана малко обща на тема спирачки, но е много полезна според мен Само да се похваля, че намерих серво за 45лв от ГТВ при Явор (до Лисан се намира). Оказа се, че са еднакви, а от ГТВ поне е по-новичко. Дано нацеля читаво
              2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
              ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
              sigpic

Comment

Тъй-като темата наистина стана малко по обща да добавя че свирене от към спирачките може да се дължи и на блокирали или трудно подвижни водачи на спирачните апарати така след отпускане на педала те не се връщат до край и се чува свирене това нещо се лекува с разглобяване на апарата изваждане почистване и смазване на въпросните водачи и помяна на накладки ако е необходимо добре е да знаете че спирачната течност ако е много мръсна също е хубаво да се смени самата операция налага и адекватно обезвъздушаване и после алфата спира като змей.
                Тези дни ако ми остане време може да кача 2- 3 снимки които да дадат малко ясна представа за какво иде реч.
                Last edited by dimo; d.m.y г., 14:26.
                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

А звука при свирене от сервото по-писклив ли е както свирят накладки или е по твърд , така да се каже?
                  Alfa Romeo 155 1.8 TS 8V 1994

Comment

Колеги, струва ми се, че и моето серво взе да си заминава, но искам все пак да споделя проблема с вас, за по-сигурно...

От известно време насам колата взе да спира все по-зле и по-зле. В петък смених спирачни маркучи, течност и накладки... Спирането никак не се подобри. Когато натисна спирачката двигателят променя работата си (мени оборотите - "затормозява се" леко), също така не мога да блокирам колелата при рязко натискане на педала(нямам АБС). Колата просто си спира плавно, като на парад. Проверих маркуча за вакуума - изглежда си наред. При натискане на педала, съскането е по-силно от преди, може би заради евентуалното засмукване на въздух в колекторите...

Какво ще кажете, да тръгвам ли по моргите?
                    Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
                    Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
                    Thank you, VFTI, thank you!

Comment

От личен опит ще ти кажа,че тръгваш по-мъките пич.
                      ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Серво,серво,а уж се разваляли много рядко....
                        Alfa 155 1.7,1.8 ex
                        Alfa 166 2.4 3 ex
                        155 1.8 MY 95 sport

Comment

Ах, как ми се иска да й "боцна" едно ново... Някой има ли инфо дали ги има въобще и дали са под 400лв?
                          Last edited by Wolfy; d.m.y г., 10:17.
                          Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
                          Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
                          Thank you, VFTI, thank you!

Comment

За ново не знам дали има, обаче смяната е голяма хурка
                            АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
                            FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Първоначално публикувано от Xman Покажи съобщение
                              За ново не знам дали има, обаче смяната е голяма хурка
                              М..Да... любимата ми поза за работа - когаго задника ти е по-високо от главата
                              0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                              Автогаз сервиз-
                              http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от Wolfy Покажи съобщение
                                Ах, как ми се иска да й "боцна" едно ново... Някой има ли инфо дали ги има въобще и дали са под 400лв?
                                Аз проверих преди 2 месеца някъде - не се произвеждат вече, но все още има по складовете и го доставят за 630лв само И се принудих да сложа втора употреба - не мога да дам 700лв за серво на кола за 2500. Аз сложих от Алфа ГТВ - стават (май са еднакви). Успех колега и дано случиш на добро. Аз засега нямам грижи, но докога не се знае.
                                2003 166 3.0 V6 Distinctive, 2016 Skoda Fabia 1.2TSI DSG
                                ex 33 1.5 Boxer, 155 1.8 T.S., 156 2.0 T.S., 166 2.5 V6, 159 2.4 JTDm Q-Tronic
                                sigpic

Comment

Working...
                                X